Garanția produselor

Felicitari pentru alegerea saltelei Lineaflex, rezultatul unei lungi experiente si cercetari aprofundate. Pentru utilizarea corecta a saltelei, te rugam sa citesti mai departe. Saltelele noastre au o garantie minima de 2 ani, iar durata medie de utilizare a acestora este cuprinsa intre 10 si 15 ani, in functie de gama din care fac parte. Garantia nu se acorda produselor cu defecte cunoscute de catre cumparator in momentul cumpararii.

MANUAL DE UTILIZARE:

Iti recomandam sa desfaci cu grija folia de protectie fara a folosi foarfece sau alte obiecte ascutite care ar putea deteriora tesatura saltelei.
Verifica produsul dupa desfacerea din ambalaj. Pentru eventuale reclamatii, te rugam sa ne scrii pe e-mail.
Aseaza salteaua pe o retea cu lamele sau pe un plan continuu, rigid; fii atent/a la dimensiunea suprafetei pe care asezi salteaua. Dimensiunea planului pe care se pune salteaua trebuie sa fie egala cu dimenisunea saltelei.
Nu aseza salteaua pe suprafata cu bara centrala, in relief, pentru ca se va deforma. Saltelele sunt ambalate in folii de plastic (unele ermetic), de aceea este absolut necesara aerisirea inainte de utilizare.
Recomandam acoperirea saltelei cu o husa de protectie.

ESTE INTERZIS:
– sa indoi salteaua – se distruge reteaua de arcuri sau interiorul
– sa sari pe saltea – se distruge salteaua si reteaua de sustinere
– sa fumezi pe saltea sau in apropierea ei – produs inflamabil
– sa speli salteaua cu orice fel de lichide

 INTRETINERE

 • Pe parcursul primelor saptamani, intoarce si bate usor salteaua, pentru asezarea uniforma a umpluturii. O lasare usoara a saltelei, nu mai mult de 2 cm, este normala si se datoreaza asezarii umpluturii.
 • Aeriseste frecvent salteaua: iti recomandam aceasta actiune in zilele uscate si insorite. Pentru o buna aerisire, iti recomandam ca, dimineata, sa scoti lenjeria si, eventual, husa de protectie si sa lasi salteaua libera.
 • In cazul unei pete, foloseste un spray special, uscat, pentru inlaturare si pulverizeaza cu presiune maxima. Ulterior, foloseste aspiratorul la putere mica de aspirare. Inainte sa cureti efectiv, iti recomandam sa incerci, la inceput, intr-un loc mai putin vizibil, pentru a verifica daca produsul nu-si schimba culoarea sau aspectul.
 • Poti curate husele detasabile ale saltelelor prin spalare uscata sau lavabila la 40 de grade. Este interzisa clorurarea, tratarea cu aburi si calcarea. In plus, ai grija cu centrifuga la rotatie mare!
 • Manerele nu sunt realizate pentru sustinerea intregii greutati a saltelei; ele au rolul de a facilita pozitionarea saltelei.

VALIDAREA DREPTULUI LA GARANTIE

Garantia este valida doar daca produsul Lineaflex este utilizat conform instructiunilor descrise in manualul de utilizare, conform Legii 449/2003 (exceptand accesoriile si ramele). Daca nu respecti aceste conditii, iti poti pierde garantia!
Poti adresa reclamatiile centrului Lineaflex sau unui alt distribuitor autorizat Lineaflex de unde a fost achizitionat produsul.
In cazul unei reclamatii in perioada de garantie, trebuie sa prezinti factura in original sau bonul de casa ce atesta cumpararea produsului.
Garantia saltelelor, pernelor sau a ramelor nu include schimbarile normale ale fermitatii materialului.
Noi te ajutam cu inlocuirea saltelei pentru defectele aparute in urma uzului normal, timp de 1 an de la data achizitionarii. Dupa o perioada mai lunga de 1 an, garantia nu implica schimbarea saltelei.
Garantam dimensiunile cele mai precise posibil; se rezerva totusi o toleranta de 1-2 cm in plus sau in minus in lungime sau latime.
Daca vrei sa faci anumite schimbari, ai grija sa le faci numai in conditii de igiena perfecta.
Ai grija sa ne comunici la timp problemele intampinate cu salteaua. Producătorul nu acceptă reclamaţii communicate cu intarziere catre noi.
Produsul va fi ambalat si insotit de certificatul de garantie, factura, bon fiscal si/sau chitanta.
Cheltuielile de transport pentru inlocuire vor fi suportate de catre client.

GARANTIA NU ESTE VALIDA IN URMATOARELE SITUATII:

 • Daca produsul a intrat in contact cu lichide, odata absorbite de material se evapora foarte greu, fapt care duce la producerea de mirosuri neplacute sau mucegai;
 • Garantia nu acopera defectele accidentale, eventuale descoaseri, sfasierea tesaturii sau a manerelor, pete sau orice nu afecteaza functionalitatea saltelei;
 • Daca produsul a fost pliat sau supus presarii; acest tratament duce la distrugerea retelei de arcuri sau a materialului;
 • Daca produsul este foarte murdar si neingrijit;
 • Daca produsul a fost supus unor modificari sau reparatii fara autorizarea noastra;
 • Daca produsul prezinta deteriorari cauzate de o intretinere neadecvata, neglijenta sau alti factori.

Iti reparam produsul defect in maxim 45 de zile cu obligatia, iar in aceasta perioada, iti oferim un produs de schimb.
Conditiile validarii dreptului la garantie, prevederile referitoare la obligatii, drepturile si obligatiile cumparatorului, modul de administrare a reclamatiei facuta de cumparator sunt reglementate de urmatoarele acte normative: Legea 449 / 2003.

CARACTERISTICI LEGATE DE MATERIALELE FOLOSITE:

– Saltelele din gamele: Ergoflex, Memory Foam, cu spuma din Latex, cu arcuri traditionalre (Bonnel) si cu arcuri independente sunt fabricate prin procese tehnologice moderne;
– Materialele folosite sunt testate chimic si nu prezinta nici un pericol la folosirea lor. Acestea nu contin C.F.C (cloro fluoro carburi);
– La fabricatia saltelelor am folosit materiale inflamabile, prin urmare, evita utilizarea focului deschis in preajma saltelei;
– Sunt ambalate in folii de plastic (unele ermetic), de aceea este absolut necesara aerisirea înainte de utilizare.